lessen De Kaleidoskoop

Nieuws

Lessen in techniek en duurzaamheid voor basisschoolkinderen Kanaleneiland

In het afgelopen schooljaar kregen leerlingen van basisscholen De Kaleidoskoop en Het Schateiland in Kanaleneiland technieklessen in verschillende IRIS-thema’s. Zo leerden ze over duurzame onderwerpen als warmte en energie. Op deze manier worden de kinderen, en daarmee ook hun omgeving, betrokken bij de ontwikkelingen in de Utrechtse wijk. De lessen zijn postief ontvangen en worden het komende schooljaar uitgebreid.

Stichting Technotrend en Utrecht Sustainability Institute ontwikkelden een op maat gemaakt lesprogramma voor de scholen. Deze lessen zijn gericht op leerlingen uit groep 7 en 8. In het schooljaar 2018/2019 deden basisscholen De Kaleidoskoop en Het Schateiland de eerste ervaringen op met het lesprogramma. Komend schooljaar worden de lessen voorgezet en sluit ook de Da Costaschool aan.

lessen De Kaleidoskoop

 

Project IRIS wil de bewoners betrekken bij de oplossingen die ingezet worden in Kanaleneiland-Zuid. In april 2019 vond dan ook de eerste ouderavond plaats bij De Kaleidoskoop, waar kinderen en ouders enthousiast en actief aan de slag gingen met duurzame onderwerpen.

Doordat de kinderen een beeld hebben van de ontwikkelingen in de wijk kunnen zij hun omgeving informeren over duurzame onderwerpen. Voorbeelden van deze onderwerpen zijn klimaatproblemen, duurzame energie, energiebesparing, batterijen en slimme verlichting. Leerlingen en ouders reageren positief op de lessen, waarbij ze bijvoorbeeld aangeven dat ze duurzaamheid een belangrijk thema vinden.

> Lees meer over de IRIS-oplossingen in Kanaleneiland