Studentenopdrachten


Onderzoek gelijkstroomnetwerk

Transitiepad #1: Energiezuinige wijkenVier studenten van de Universiteit Utrecht onderzochten de beste optie voor een gelijkstroomnetwerk in een Bo-Ex appartement. Ze werken mogelijke oplossingen uit en geven de woningcorporatie concreet advies in hun eindrapportage.

> Lees meer


Projectwerk aanpak flats Kanaleneiland Utrecht

logo MBO Utrecht

Woningcorporatie Bo-Ex fungeert als opdrachtgever bij twee stageprojecten voor MBO Utrecht in het schooljaar 2018/2019. Derdejaars studenten van de school in Kanaleneiland dragen bij aan project IRIS door te helpen in de voorbereiding van de aanpak van de flats in de wijk. Dit doen zij bijvoorbeeld door middel van grootschalig projectwerk, maar ook door één op één contact met bewoners.

> Bekijk de factsheets


Civity Datamodel

Civity studentenopdracht KanaleneilandDrie studenten van Hogeschool Windesheim ontwikkelden samen met IRIS-projectpartner Civity een ‘3D City Information Model applicatie’ van de wijk Kanaleneiland in Utrecht. Deze visualisatie is een op gegevens gebaseerde 3D-weergave van de wijk en biedt inzicht in de energieprestaties in Kanaleneiland. Het Civity Datamodel ondersteunt project IRIS als informatiedienst.

> Lees meer


Duursamen bordspel

bram van vulpen bordspel iris duursamenIn zijn minor Creatief Ontwerp: Utrecht Smart City aan de HKU focuste HU-student Bram van Vulpen zich op de communicatie tussen het project IRIS en de inwoners van het Utrechtse Kanaleneiland. De conceptdesigner ontwierp het Duursamen bordspel om de doelgroep met een niet-westerse achtergrond te bereiken. Hiermee worden jonge kinderen en vervolgens hun ouders spelenderwijs geïnformeerd over project IRIS en de duurzame veranderingen in hun wijk.

> Lees meer


App ‘MijnWoonwijk’

Minimum viable product MVP Mijn Woonwijk

In een traject van 8 weken liepen vijf studenten van de Universiteit Utrecht een Lean Startup traject door en ontwikkelden een Minimum Viable Product voor de App ‘MijnWoonwijk’. Met deze app worden bewoners actiever betrokken bij ontwikkelingen in hun buurt. In opdracht van de gemeente Utrecht ontwikkelden de studenten de applicatie aan de hand van de volgende vraag: Hoe kan de gemeente Utrecht de inwoners van Utrecht informeren over en betrekken bij veranderingen in de buurt?

> Lees meer