bram van vulpen bordspel iris duursamen

Nieuws

Ouderavond op De Kaleidoskoop

Kinderen van basisschool De Kaleidoskoop kregen het afgelopen schooljaar technieklessen over duurzaam wonen in de wijk Kanaleneiland in Utrecht. Tijdens de succesvolle ouderavond op 17 april 2019 werden ook hun ouders betrokken bij deze lessen en de verbinding met project IRIS. 

Door lessen in onderwerpen als energie en warmte krijgen de leerlingen een beeld van de ontwikkelingen in de wijk. Zo kunnen zij hun naaste omgeving informeren over duurzame onderwerpen. Denk hierbij aan onderwerpen zoals klimaatproblemen, duurzame energie, energiebesparing, batterijen en slimme verlichting.

De ouderavond is met en door de kinderen georganiseerd. Het programma startte met een welkomstwoord en inleiding over de betekenis van IRIS voor de wijk. Hierna vertelden leerlingen enthousiast over de gevolgde technieklessen. Ook op het programma stonden diverse workshops, waarbij de kinderen en hun ouders actief met het onderwerp duurzaamheid aan de slag gingen. Een voorbeeld van een workshop is het spelen van het Duursamen bordspel, zie afbeelding.

bram van vulpen bordspel iris duursamen

 

Niet alleen de kinderen, maar ook de ouders tonen interesse in vraagstukken rondom duurzaamheid. Hun reacties benadrukken het belang van de technieklessen en van de kennis over duurzame oplossingen voor de wijk.