Nieuws

Leerlingen in Kanaleneiland gaan op Energie Speurtocht

Jonge energiedetectives gaan thuis aan de slag met duurzame lessen

 

De succesvolle IRIS-lessen in duurzaamheid en techniek aan basisschoolkinderen in Kanaleneiland worden ook tijdens de coronaperiode voortgezet. Zo ontwikkelde Stichting Technotrend de Energie Speurtocht, waarbij kinderen in huis aan de slag gaan om energie en geld te besparen.

Leerlingen van de basisscholen De Kaleidoskoop, Het Schateiland en de Da Costaschool krijgen in 2020-2022 lessen over energie, duurzaamheid en nieuwe technologieën. Stichting Technotrend organiseert en geeft deze lessen in het kader van het Europese project IRIS. Ook in de tijd waarin coronamaatregelen actief zijn, kunnen kinderen online werken met deze toekomstbestendige onderwerpen.

jonge detective IRIS
Energie Speurtocht

Met de Energie Speurtocht van Stichting Technotrend kruipen leerlingen uit groep 6, 7 en 8 in de huid van een detective en gaan ze op ontdekkingstocht door hun eigen huis. Zo leren ze elke week op onderzoekende manier meer over onderwerpen als energiesoorten, de meterkast, isoleren en energie besparen. Denk hierbij aan onderzoeken op welke stand de koelkast staat en uitrekenen hoeveel kWh de meestgebruikte apparaten verbruiken.

Met de Energie Speurtocht zetten de kinderen een campagne op om thuis verandering te brengen. Op deze manier kunnen zij hun ouders helpen om energie te besparen, waardoor die geld overhouden voor andere zaken.

Toekomstbestendig Kanaleneiland

Met de lessen wil IRIS bewoners betrekken bij de oplossingen die ingezet worden in Kanaleneiland-Zuid. Project IRIS helpt bewoners om de wijk prettiger, veiliger en beter betaalbaar te maken. De Utrechtse partners werken aan het verduurzamen van Kanaleneiland-Zuid, stadswijk van de toekomst. Voor meer informatie over de IRIS-activiteiten of over de Energie Speurtocht, neem contact op met Rianne Bakker.