Nieuws

Uniek energiesysteem met laadpaal en deelauto nu ook in Kanaleneiland

Mobiliteit met de kracht van de zon beschikbaar voor bewoners Kanaleneiland in Utrecht

Bewoners en bezoekers van Kanaleneiland kunnen sinds 2 mei 2019 gebruik maken van een bidirectionele laadpaal. Deze laadpaal kan elektrische motorvoertuigen opladen, maar deze ook weer ontladen. Bij het oplaadpunt is een We Drive Solar deelauto geplaatst, een elektrische Renault ZOE. Deze ‘batterij op wielen’ kan na het rijden de niet-gebruikte energie weer teruggeven aan de wijk.

laadpaal en deelauto in kanaleneiland

 

Het nieuwe oplaadpunt van dit unieke systeem is te vinden bij het Krachtstation, aan Amerikalaan 199. Dit is de eerste bidirectionele laadpaal in Utrecht die buiten de wijk Lombok in gebruik genomen wordt. In maart 2019 opende Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander in Lombok dit systeem dat gebruik maakt van elektrische deelauto’s en bidirectionele laadpalen, een wereldwijde primeur.

Dit jaar worden er meer elektrische auto’s geplaatst in de wijk, als onderdeel van project IRIS. Voor bewoners is het mogelijk een kennismakingsabonnement af te sluiten. Geïnteresseerden in elektrisch rijden via een deelsysteem kunnen terecht bij info@wedrivesolar.nl.