Nieuws

Smart Solar Charging genomineerd voor Innovatie Award 2018

De megabatterij bij Jaarbeurs Utrecht, onderdeel van het duurzame energiesysteem Smart Solar Charging, is genomineerd voor de UNETO-VNI Innovatie Award 2018. UNETO-VNI: “Hiermee is de duurzame toekomst van Utrecht weer een stapje dichterbij gekomen.”

De hoofdredactie van het vakblad E&W Installatietechniek nomineerde tien projecten die voor deze award in aanmerking komen. De projecten dragen op een inventieve en technisch hoogstaande manier bij aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. De vakjury heeft met name gekeken naar innovatie, vakmanschap, ondernemerschap en ketensamenwerking.

De megabatterij bij Jaarbeurs Utrecht is onderdeel van het duurzame energiesysteem Smart Solar Charging. Deze Tesla Powerpacck, met een vermogen van 400 kW en een omvang van 800 kWh, is aangesloten op 200 zonnepanelen en 20 laadpunten voor elektrische auto’s. De batterij heeft genoeg capaciteit om twintig volledig elektrische auto’s gelijktijdig helemaal vol te laden met zonne-energie. Ook als de zon niet schijnt, zo demonstreerde het consortium Smart Solar Charging al eerder.

In het kader van het IRIS-project wordt Smart Solar Charging verder opgeschaald in Kanaleneiland-Zuid.  Het is één van de IRIS-oplossingen om de sociale huisvesting, energievoorziening en mobiliteit in deze stadswijk te verduurzamen. Met de dynamische wisselwerking tussen zonnepanelen, laadpalen en batterijen ken men zonnestroom voor elektriciteitsvoorziening van gebouwen bufferen, en auto’s en bussen op zon laten draaien.

> Stemmen voor de Innovatie Award 2018 kan hier (tot 1 oktober)