Agenda

8 oktober 2021
13:00 - 17:00
Krachtstation, Amerikalaan 199

Kom naar EnergiekKanaleneiland!

Iedereen is welkom om buiten te komen genieten van kraampjes met het thema verduurzaming van woning en wijk, gezond leven, lekker eten, sport en bewegen, leuke ontmoetingen met je buren, spelen voor kids en samen praten over groene en energieke oplossingen in de wijk! Kom vrijdagmiddag 8 oktober naar het Krachtstation aan de Amerikalaan 199 voor EnergiekKanaleneiland2021.

 

Wijkcoöperatie Kanaleneiland viert 8 oktober de Dag van de Duurzaamheid met EnergieKanaleneiland! Op deze dag wordt in het hele land extra aandacht gevraagd voor duurzaamheid, onder andere in het onderwijs. EnergiekKanaleneiland wordt georganiseerd in samenwerking met allerlei clubs, organisaties en bedrijven uit Utrecht. De gemeente Utrecht komt met haar gratis Energiebox voor Energiebesparing en de duurzame cadeaukaart. De Energiebox is een verzameling materialen en tips om jouw huis te verduurzamen. Met de duurzame cadeaukaart krijg je tips voor besparing en kun je energiezuinige producten kopen voor je huis. Het Milieucentrum Utrecht vertelt over Meet je Stad, waar je als bewoner mee kunt doen aan onderzoek naar het klimaat in Utrecht. En Sportlocatie FDC Centre schuift aan voor de nodige beweging. Ook is de Stichting Al Amal aanwezig en het Wijkbureau ZuidWest. Er zijn kraampjes met lekkere hapjes en soep. En het wordt gewoon gezellig, kom langs!

Rondleiding in het Kanaleneiland-Zuid van de toekomst!

Tijdens de buurtmarkt van 8 oktober kun je ook meer te weten komen over hét voorbeeld van een stadswijk van de toekomst, Kanaleneiland-Zuid! Sinds 2017 zijn een aantal bedrijven in Utrecht hard aan het werk in het IRIS project. Met steun van de Europese Unie maken zij duurzame energie en elektrisch vervoer mogelijk op deze prachtige plek in Utrecht. Wil je het allemaal eens bekijken? Ieder half uur start een korte rondleiding met uitleg langs de verschillende interessante duurzame oplossingen zoals de buurtbatterij, het oplichtende zebrapad en de slimme elektrische laadpalen in de wijk. Meld je bij de Tesla auto om mee te doen aan de rondleiding.