Agenda

11 juli 2021
13:00 - 15:00
In de wijk Kanaleneiland-Zuid

Kanaleneiland, eiland van de toekomst!

Tijdens het duurzame weekend van 2021 kun je meer te weten komen van Kanaleneiland-Zuid het voorbeeld van een stadswijk van de toekomst! Sinds 2017 zijn een aantal bedrijven in Utrecht hard aan het werk om met steun van de Europese Unie duurzame energie en elektrisch vervoer te integreren op deze prachtige plek in Utrecht! Wil je het allemaal eens bekijken? Op zondag 11 juli van 13:oo tot 15:00 uur organiseren we een rondleiding met uitleg langs de verschillende interessante projecten.

 

Sinds 2017 werken Bo-Ex, de gemeente Utrecht, de Universiteit van Utrecht, Eneco, USI, Lomboxnet en andere bedrijven aan een duurzaam Kanaleneiland-Zuid. Met dit project wil Utrecht één van de koplopers worden. Utrecht vormt samen met Gothenburg en Nice, de Koploper Steden. Meer informatie over de activiteiten die we gaan ondernemen in het kader van het project is te vinden op de website www.iris-utrecht.nl.

Tijdens de rondleiding gaan we een kijkje nemen bij de volgende projecten:

  1. de modelwoning (inclusief warmtepomp) van woningcorporatie Bo-Ex aan de Columbuslaan
  2. de buurtbatterij van Tesla op het plein tussen de Columbuslaan en de Magelhaenlaan
  3. het zelfoplichtende zebrapad (en de duurzame openbare verlichting) aan de Columbuslaan ontwikkeld door de gemeente Utrecht en Luminext
  4. de duurzame speurtocht door Kanaleneiland gemaakt door Stichting Technotrend
  5. de bidirectionele laadpalen en een Tesla deelauto van We Drive Solar
  6. het IRIS spel, een XR experience, ontwikkeld door de HKU

 

Nieuwsgierig? Geef je op bij rianne@dutopia-advies.nl en we mailen je het startpunt door.