Nieuws

Jury gezocht!

Met de ChangeU Student challenge bedenken Utrechtse studenten ideeën om Kanaleneiland te verbeteren. Woon jij in de wijk en wil je de ideeën beoordelen? Meld je dan aan voor het jurymoment op 3 maart 2021. 

ChangeU Student Challenge

Van 15 februari tot 3 maart 2021 vindt de ChangeU Student Challenge plaats. Met deze zestiendaagse hackathon komen studenten die in Utrecht studeren samen om innovatieve en duurzame oplossingen te bedenken.

ChangeU wil impactvolle oplossingen vinden met hulp van open data verzameld binnen project IRIS. Met de Challenge wil IRIS de Utrechtse wijk Kanaleneiland bijvoorbeeld veiliger en schoner maken. Denk aan oplossingen om minder hard te rijden, minder afvaloverlast te hebben en een betere luchtkwaliteit te bevorderen.

Mee jureren?

Op woensdag 3 maart van 19:00 tot 20:30 uur vindt de jurering van de ideeën plaats. Dit gebeurt via een online bijeenkomst via Zoom. De hackathon gebruikt data uit Kanaleneiland en de organisatie zoekt dan ook juryleden die wonen in de wijk. Wil je meedoen? Mail Rianne via rianne@energie-u.nl.Over IRIS Utrecht 

In het project IRIS Smart Cities wordt de Utrechtse wijk Kanaleneiland-Zuid een Europese koploper in duurzame eenrgie en electrisch vervoer. Samen met bewoners werken de partners van het door de EU gefinancierde project aan een duurzame, leefbare en veilige wijk.