Nieuws

Geslaagde informatieavond over elektrische deelauto’s in Kanaleneiland

Op maandagavond 11 maart kregen bewoners en organisaties meer informatie over de elektrische deelauto’s van We Drive Solar. Deze gaan binnenkort rijden in Kanaleneiland als onderdeel van project IRIS. 

Op een stormachtige maandagavond op 11 maart 2019 vond de eerste We Drive Solar informatieavond over elektrische deelauto’s in Kanaleneiland plaats bij Coffeemania in het Krachtstation te Utrecht. Bedrijven en bewoners van de wijk Kanaleneiland trotseerden het weer voor het zonnige verhaal van Robin Berg, oprichter van We Drive Solar. Hij vertelde over de elektrische deelauto die op lokaal opgewerkte zonne-energie rijdt. Deze ‘batterij op wielen’ zal, in navolging van andere Utrechtse wijken, dit jaar in Kanaleneiland gaan rijden.

De inspirerende avond bood veel gelegenheid voor gesprek, waar volop gebruik van werd gemaakt. Aan bod kwamen praktische kwesties over het abonnement, maar ook vragen over wat deze ontwikkeling voor de wijk gaat betekenen en hoe elektrisch rijden werkt. Inmiddels zijn er voldoende aanmeldingen om de eerste We Drive Solar auto te plaatsen in de wijk.

we drive solar kanaleneilandHet aanbieden van deelauto’s in Kanaleneiland is een onderdeel van project IRIS. Op de avond werd een maand gratis gebruik maken van de eerste We Drive Solar auto verloot onder de bewoners. Binnenkort zal de winnaar voor het eerst gaan rijden in deze auto. Door project IRIS is het voor bewoners mogelijk een klein kennismakingsabonnement af te sluiten. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met We Drive Solar via info@wedrivesolar.nl.