Nieuws

Gemeente Utrecht tekent Green Deal Autodelen II

Op 4 oktober tekende de gemeente Utrecht de Green Deal Autodelen II. Hiermee verbindt Utrecht zich samen met 40 andere organisaties aan een ambitieuze doelstelling: 700.000 autodelers en 100.000 deelauto’s in 2021.

Het IRIS-project draagt bij aan deze doelstelling. Als onderdeel van het project brengen de partners het duurzame deelauto platform We Drive Solar naar de wijk Kanaleneiland-Zuid. Deze elektrische deelauto’s rijden op zonne-stroom, opgewekt door zonnepanelen op de daken van de bewoners.

Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven benadrukte de rol van autodelen voor een duurzame stad: “Een eigen auto voor de deur klinkt zo vanzelfsprekend. Maar auto’s staan gemiddeld 23 van de 24 uur stil. Door een auto te delen staat deze minder lang geparkeerd. Dat scheelt ruimte en de kosten van een parkeervergunning. Bovendien blijkt dat autodelers hun auto bewuster gebruiken, en daarom een stuk minder CO2 uitstoten”.

Het aantal deelauto’s in Nederland stijgt elk jaar. Lighthouse City Utrecht is koploper, met het hoogste aantal deelauto’s per inwoner.

> Lees meer over de Green Deal Autodelen II