Nieuws voor bewoners

Energiebox, een bezoekje wat geld bespaart

Het is weer herfst en het wordt kouder. Tijd om de kachel weer hoger te zetten. Wij van het Europese project IRIS* doen van alles om minder energie te verbruiken, geld te besparen en huizen duurzamer te maken. Zo werken we bijvoorbeeld samen met EnergieBox. Lees hier wat u aan Energiebox kunt hebben.


Energiebox

Energiebox is een project van de gemeente Utrecht en woningcorporaties. De energiecoaches van Energiebox informeren huurders en woningeigenaren over energiebewust gedrag in huis.

Energiecoaches zijn professionals die bewoners van Nieuwegein, Woerden, Amersfoort, Stichtse Vecht en Barendrecht bezoeken. Ze komen langs of bellen u op. In Utrecht zijn er inmiddels al 5000 huurders bezocht en wordt er gemiddeld 128 euro per jaar bespaard.

Ontvang tips om geld te besparen

Voor bewoners van Kanaleneiland-Zuid geldt een speciale aanbieding. U kunt u gratis opgeven voor een Energiebox en een advies van een energiecoach. Een energiecoach komt langs of geeft digitaal uitleg. De coach geeft tips om te besparen en zet deze op een rijtje in een rapport afgestemd op uw huis. De besparingstips kunt u zonder hoge kosten zélf uitvoeren. Zo bespaart u op uw energierekening. U krijgt ook een Energiebox, met daarin onder andere radiatorfolie, een ledlamp en tochtstrips.

Aanmelden

Wilt u een energiebox en een advies van een energiecoach? Meld u aan bij Rianne Bakker van Energie-U. Mail naar rianne@energie-u.nl of bel via 06 4600 1684. Na aanmelding regelt Rianne Bakker een afspraak voor u.

 


Het Europese project IRIS*

Kanaleneiland-Zuid is een voorbeeld van de stadswijk van de toekomst. Voor alle partners van het IRIS project is dit geen toekomstmuziek maar wordt hier nu al hard aan gewerkt. Met steun van de Europese Unie werken we de komende jaren samen aan een duurzaam Kanaleneiland-Zuid. Met dit project wil Utrecht één van de koplopers worden in het versneld integreren van duurzame energie en elektrisch vervoer in de stad. Samen met Gothenburg en Nice vormt Utrecht de koplopersteden. Meer informatie over de activiteiten die we gaan ondernemen in het kader van het project is te vinden op de website www.iris-utrecht.nl.

Wilt u meer weten over IRIS dan kunt u bellen met Rianne Bakker: 06-46001684 of mailen: rianne@energie-u.nl