Agenda

25 jan 2021 - 31 mrt 2021
In de wijk Kanaleneiland-Zuid

Doe mee en win de Duurzame Speurtocht

Ben je tussen 8 en 12 jaar oud en woon je in Kanaleneiland-Zuid? Doe dan mee met de Duurzame Speurtocht in je eigen wijk! Zo vergroot je jouw kennis over duurzaamheid in Nederland. Neem vooral ook een broer, zus, vader of moeder mee. Wat je nodig hebt, is een smartphone die QR-codes kan lezen en waarmee je op internet kunt kijken. Veel succes!

Stichting Technotrend ontwikkelde deze speurtocht om kinderen meer bewust te maken van duurzaamheid. Dit in samenwerking met IRIS-Utrecht, een Europees project waarin samen met bewoners de duurzame stadswijk van de toekomst wordt bedacht en gerealiseerd.

Hoe loop je de speurtocht?

Kijk eens rond in de wijk. Sommige lantaarnpalen hebben een speciale groene sticker met QR-code. Scan de code met de telefoon en kom direct bij de vraag. Bij ieder antwoord krijg je een letter. Vind alle 12 stickers en maak een woord. Op internet is ook een kaartje met alle lantaarnpalen met stickers, zodat je ze allemaal kunt vinden. Stuur een e-mail met het woord van 12 letters dat jij hebt gevonden met je naam en je leeftijd, vóór woensdag 31 maart 2021 naar energiespeurtocht@gmail.com. En maak kans op een leuke verrassingsprijs!

Het Europese project IRIS

Kanaleneiland-Zuid is een voorbeeld van de stadswijk van de toekomst! Voor alle partners van het IRIS project is dit geen toekomstmuziek maar wordt hier nu al hard aan gewerkt. Met steun van de Europese Unie werken we de komende jaren samen aan een duurzaam Kanaleneiland-Zuid. Denk bijvoorbeeld aan een slim oplichtend zebrapad voor veiligheid en duurzame energievoorziening in de wijk. Met dit project wil Utrecht één van de koplopers worden in het versneld integreren van duurzame energie en elektrisch vervoer in de stad. Samen met Gothenburg en Nice vormt Utrecht de koplopersteden. Meer informatie over de activiteiten die we gaan ondernemen in het kader van het project is te vinden op de website www.iris-utrecht.nl.