Vermeldingen in de media

Bo-Ex’ magazine Thuis: “Uw woning wekt straks energie op”

Het artikel ‘Uw woning wekt straks energie op’ in Bo-Ex’ magazine Thuis – Alles over duurzaam wonen beschrijft het ontwikkelen van slimme, energiezuinige woningen. In Kanaleneiland-Zuid te Utrecht wordt gewerkt met duurzame woonmogelijkheden binnen project IRIS Smart Cities. Als Europese Lighthouse City is Utrecht een van de voortrekkers binnen dit internationale project. 

IRIS staat voor Integrated and Replicable solutions for co-creation In Sustainable cities. De Lighthouse Cities Utrecht, Göteborg en Nice integreren en demonstreren bestaande innovaties die zich al elders bewezen hebben, zodat het bereik steeds groter wordt. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van zonnepanelen in de Utrechtse wijk Lombok aan oplaadpalen van elektrische auto’s, zoals in Smart Solar Charging. Op deze wijze stimuleert IRIS slimme, duurzame stedelijke aspiraties in Europa.

bo-ex magazine IRIS utrecht

In het artikel vertelt directeur van Utrecht Sustainablity Institute Carolien van Hemel over de diverse ontwikkelingen die in Utrecht gaande zijn. Ook gaat Spencer Schols, manager Vastgoed en Ontwikkeling bij Bo-Ex, in op de ambities van de woningcoorperatie op het gebied van duurzame oplossingen.

> Lees het artikel