Nieuws

Bewoners bezoeken modelwoning Kanaleneiland

De bewoners van flatgebouw Columbuslaan III ontvingen een unieke uitnodiging van woningcorporatie Bo-Ex: op 8, 9 en 10 april 2019 waren zij welkom om een modelwoning te bezoeken. In deze modelwoning konden zij kennismaken met de verbouwde elementen, vragen stellen over hun vernieuwde woning en hun voorkeuren voor de afwerking van de gemeenschappelijke ruimtes aangeven. Flatgebouw Columbuslaan III is de eerste van in totaal twaalf flats in Kanaleneiland-Zuid in Utrecht die opgeknapt worden door Bo-Ex, met steun van het IRIS-project.Veel bewoners gingen in op deze uitnodiging en bezochten de modelwoning van Bo-Ex aan de Columbuslaan in Utrecht. Met hun bezoek aan deze modelwoning kregen zij een idee van de verbouwing van hun woning. Denk hierbij aan een nieuwe voordeur, videofoon, nieuwe kunststof kozijnen en een verbouwde toiletruimte en badkamer. Maar denk hierbij ook aan de toevoeging van duurzame elementen, zoals leidingen in de meterkast voor zonnepalen en een TOON thermostaat en ventilatiewarmtepomp (Warmtewinner van Eneco). Bewoners konden met eigen ogen de veranderingen zien, maar deze ook ervaren. Zo klonken er bijvoorbeeld positieve reacties op de nieuwe, duurzame beglazing die geluiden van buitenaf beter isoleert.

Met het inzetten van een modelwoning worden bewoners concreet betrokken bij de veranderingen in hun wijk. Tijdens hun bezoek konden zij met vragen over de verbouwing van hun woning terecht bij medewerkers van Bo-Ex en bij de aannemer van de verbouwing. Hier werd volop gebruik van gemaakt. Ook kregen de bewoners de optie om hun voorkeur aan te geven voor de kleurstelling van hun gemeenschappelijke trappenhuis: uit drie kleurcombinaties mochten zij stemmen op hun favoriet.

Over de renovatie

Onderdeel van het IRIS project vormt de renovatie van 12 flats  van Bo-Ex in Kanaleneiland-Zuid naar (bijna) energieneutrale woningen. Op dit moment vinden de voorbereidingen plaats van de renovatie van de eerste flat aan de Columbuslaan III (huisnummers 421-539). Het plan bestaat uit onderhoud en verbeteringen (zoals betere isolatie, een hybride warmtepomp, zonnepanelen). Daarnaast omvat het plan een aantal woningen in de plint (daar waar nu garageboxen zitten). Op 8/9/10 april was de modelwoning open voor de bewoners en kon iedereen een indruk krijgen van wat er in de woning gaat gebeuren. In april/mei is de draagvlakmeting onder de bewoners van de Columbuslaan 421-539. De andere flats volgen hierna, voor meer informatie hierover zie www.boex.nl