Nieuws

Bewoners vertellen over IRIS op nationale radio

Bewoners van Kanaleneiland Angelo en Vincent komen aan het woord in een live uitzending op 22 mei 2019. Ze vertellen wat er onder de bewoners speelt in de Utrechtse wijk. Samen met de verslaggever van NPO radio 1 en met Carolien van Hemel van IRIS praten de bewoners over het opknappen van Kanaleneiland.

Bewoner Angelo vertelt dat hij nu twintig jaar in Kanaleneiland woont en wat hij daarvan geleerd heeft. Hij vindt het bijvoorbeeld belangrijk dat bewoners goed geïnformeerd worden over de veranderingen in hun wijk. Ook bewoner Vincent deelt zijn ervaringen over Kanaleneiland. Hij vertelt daarnaast over de verbeteringen aan zijn woning. Zo noemt hij de zonnepanelen, die hopelijk zorgen voor een lagere energierekening.

De wijk Kanaleneiland wordt opgeknapt met hulp van project IRIS. Hierom komt ook Carolien van Hemel aan het woord. Zij is directeur van Utrecht Sustainability Institute, een van de partners van IRIS. Carolien vertelt over het verbeteren van de wijk en de rol van Europa hierin. Ze legt bijvoorbeeld uit op welke manieren IRIS de energiekosten van bewoners omlaag wil krijgen.

De uitzending is onderdeel van het NPO-programma Nieuws en Co. In het programma van 22 mei staan diverse vernieuwende projecten in Utrecht centraal. De themadag staat in het teken van de Europese verkiezingen op 23 mei.